hashtags

Hva er forskjellen på TikTok-hashtags og Instagram-hashtags?

august 9, 2024

Hashtags har blitt en integrert del av sosiale medier, og brukes for å kategorisere innhold, øke synlighet og nå ut til en bredere målgruppe. Men visste du at hashtags fungerer forskjellig på ulike plattformer? La oss se nærmere på forskjellen mellom TikTok-hashtags og Instagram-hashtags, og hvordan du kan tilpasse strategien din for hver plattform.

Hva er Instagram Hashtags?

På Instagram måles hashtags ut fra hvor mange innlegg som bruker den spesifikke hashtaggen. Hashtags på Instagram er dermed en indikasjon på konkurranse. 

For eksempel, hvis du bruker en hashtag som #fashion, som har millioner av innlegg, vil det være vanskeligere for innlegget ditt å skille seg ut blant mengden. Derfor kan det være lurt å bruke en kombinasjon av populære og nisje-hashtags for å øke sjansene for at innlegget ditt blir sett. Dette gir deg muligheten til å nå både et bredt publikum og en mer spesifikk målgruppe.

Hva er TikTok Hashtags?

På TikTok derimot, måler hashtags hvor mange mennesker som har sett innlegg med den spesifikke hashtaggen. Dette gir en indikasjon på populariteten til hashtagen blant brukerne.

Når du bruker en hashtag på TikTok, er det viktig å fokusere på de som allerede har fått mye oppmerksomhet. Ved å bruke populære hashtags som #fyp (For You Page) eller #trending, kan du øke sannsynligheten for at innlegget ditt blir sett av et stort antall brukere. Dette kan hjelpe deg med å nå ut til en bredere målgruppe og dra nytte av TikToks algoritme som favoriserer populært innhold.

Tilpass Strategien din

Fordi Instagram og TikTok måler forskjellige ting med hashtags, bør du tilpasse strategien din for hver plattform.

Hvordan bruke hashtags på Instagram :
  • Bruk en kombinasjon av populære og nisje-hashtags.
  • Fokuser på hashtags som ikke er for mettet for å unngå sterk konkurranse.
  • Analyser hashtaggenes ytelse og juster strategien din basert på hva som fungerer best for ditt publikum.
Hvordan bruke hashtags på TikTok:
  • Bruk populære hashtags for å øke synligheten.
  • Dra nytte av trender og challenges ved å inkludere relevante hashtags.
  • Overvåk hvilke hashtags som gir størst engasjement og oppdatere innholdsstrategien din deretter.

Oppsummering

Ved å forstå forskjellene mellom TikTok- og Instagram-hashtags kan du utvikle en mer effektiv markedsføringsstrategi som er skreddersydd for hver plattform. På Instagram handler det om å finne balansen mellom synlighet og konkurranse, mens på TikTok er det viktig å utnytte populære hashtags for å nå et stort publikum.

Er du klar til å optimalisere hashtaggene dine og maksimere synligheten på begge plattformer? Kontakt oss for ekspertråd og la oss hjelpe deg å lykkes i den stadig skiftende verdenen av sosiale medier!

DEL INNLEGGET